Hrvatski ronilački savez – izvlačenje novca

Poštovani,

 

          Dostavljam Vam dopis pod naslovom „Ponovno skandalozni prijedlozi za dodjelu novih 120 000 kn fiktivnom izborniku u Hrvatskom ronilačkom savezu“.

 

Dopis je prvenstveno upućen Ministarstvu turizma i sporta jer ono trenutno ima najveću odgovornost u zaustavljanju daljnje pljačke novca te gušenja sportske izvrsnosti u Hrvatskom ronilačkom savezu (HRS).

 

Isti je i na neki način požurnica institucijama koje provode istražne radnje u vezi s predmetom dopisa jer je očito da zbog sporosti procedure dolazi do ponavljanja djela protuzakonitog izvlačenja i nenamjenske potrošnje novca poreznih obveznika.

 

Svim ronilačkim klubovima – članicama HRS-a dopis bi trebao biti alarmantni podsjetnik da je isključivo u njihovoj ingerenciji i moći zaustavljanje javnog sramoćenja i daljnjeg propadanja našega Saveza putem pokretanja odgovornosti čelnika HRS-a. Predsjednici i članovi  Nadzornog odbora, Upravnog odbora i Suda časti HRS-a bi trebali prestati biti „gluhi i slijepi“ na situaciju za koju oni snose najveću odgovornost svojim  indiferentnim stavom.

 

Novinare molim da svojim medijskim pritiskom ubrzaju razrješavanje ove mučne agonije jednog od najtrofejnijih hrvatskih sportova. U ovome „slučaju“ oštriji novinarski upiti nadležnim osobama i institucijama bi mogli zaustaviti daljnju krađu novca iz državnog proračuna ove pljačkom, korupcijom i nepotizmom opterećene zemlje.

 

S poštovanjem, srdačan pozdrav!

 

Trener koji još uvijek misli da se u RH može ako se želi:

Ivan Drviš